Onze onderzoeken

Onze onderzoeken

Onze onderzoeken

Het Radboud Oncologie Fonds zet zich dagelijks in voor baanbrekend onderzoek naar kanker. Wij stimuleren wetenschappelijk onderzoek in het Radboudumc dat kan zorgen voor doorbraken op het gebied van voorkomen van kanker, behandelen en genezen van kanker en daarnaast te zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor patiënten met kanker. Nu en in de toekomst.

Pilotonderzoek

Wij motiveren onze artsen en wetenschappers om buiten de gebaande paden te denken. De ideeën die hieruit voortkomen worden vaak getest met pilotonderzoek. Pilotonderzoek helpt wetenschappers om hun plan te verbeteren en te begrijpen of het de moeite waard is om verder te gaan. Het draagt bij aan het maken van goed onderzoek en het vinden van betere manieren om kanker te bestrijden. Uiteraard worden alle onderzoeken gescreend door onze SRB die deze onderzoeken beoordelen.

 


Uw hulp maakt het verschil

Dankzij de bijdragen van particulieren, bedrijven en vermogensfondsen kunnen we onderzoek financieren en belangrijke doorbraken realiseren. Zodat steeds meer mensen kanker overleven met een goede kwaliteit van leven. Op onze pagina over doneren vindt u meer informatie over hoe u een financiële bijdrage kunt leveren. Heeft u specifieke vragen over donaties, neem dan contact op met Marieke Kokkeler via marieke.kokkeler@radboudfonds.nl of 024-366 83 28.

Onze onderzoeksgebieden

Blaaskanker

Onze onderzoeken

Darmkanker

Darmkanker onderzoek

Maagkanker

Maagkanker

Borstkanker

Een hoopvolle behandeling

Borstkanker-scaled

Meer onderzoeken

Help mee

Contact
Doneren
Header-prostaatkanker-DNA-als-leidraad