Borstkanker onderzoeken

Borstkanker onderzoek

Borstkanker onderzoeken

Onderzoek naar borstkanker 

Borstkanker is een kwaadaardig gezwel in de borst en kan op elke plek in de borst ontstaan. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Per jaar komen er ongeveer 15.000 vrouwen met borstkanker bij. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Per jaar krijgen ongeveer 150 mannen in Nederland borstkanker.  

Om de kans op vroege ontdekking van borstkanker bij vrouwen te vergroten worden vrouwen tussen 50 tot en met 75 jaar in Nederland elke twee jaar uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. 

Benieuwd welke onderzoeken naar borstkanker wij doen? 

Binnen het Radboudumc wordt internationaal wetenschappelijk onderzoek verricht om de diagnostiek en zorg aan mensen met borstkanker te verbeteren. Bekijk hier welke onderzoeken er op dit moment worden gedaan naar borstkanker en welke onderzoeken geld nodig hebben om te kunnen starten. 

Vragen over het steunen van onderzoek naar borstkanker?  

Overweeg je om onderzoek naar borstkanker te steunen en heb je vragen? Laat het ons weten, zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken. Neem gerust contact op via 024-3668328 of via mail: info@radboudoncologiefonds.nl

Onze onderzoeksgebieden

Prostaatkanker

Prostaatkanker onderzoek

Blaaskanker

Onze onderzoeken

Darmkanker

Darmkanker onderzoek

Maagkanker

Maagkanker

Meer onderzoeken

Help mee

Contact
Doneren
Header-prostaatkanker-DNA-als-leidraad