Onderzoek naar kanker

Onderzoek-naar-kanker

Onderzoek naar kanker

Onderzoek naar kanker; een zoektocht naar antwoorden

Kanker is een complexe ziekte die lang niet altijd makkelijk te genezen is. Gelukkig is de overlevingskans van mensen met kanker de laatste decennia wél toegenomen. In 2021 was twee op de drie mensen vijf jaar na de diagnose nog in leven, dankzij snellere diagnoses en betere behandelingen. Ook de kwaliteit van leven van mensen met kanker of die kanker hebben gehad is aanzienlijk verbeterd. Sommige mensen genezen, andere mensen leven met kanker zonder veel klachten. Steeds vaker overlijden mensen mét kanker in plaats van áán kanker. 

Nog veel onderzoek nodig 

Hoewel de overlevingskansen voor mensen met kanker zijn verbeterd, blijft er veel werk te doen. In het Radboudumc werken wij samen aan een ideale wereld waarin mensen niet meer hoeven te overlijden aan kanker. Het Radboud Oncologie Fonds daagt artsen en onderzoekers uit om buiten de gebaande paden te denken in hun zoektocht naar antwoorden op de complexe puzzel van kanker. Van baanbrekende medicijnen tot pijnvrije behandelingen en het begrijpen van het ontstaan van kanker, we willen vooruitgang boeken op alle fronten.  Onderzoekers en artsen hebben vaak innovatieve ideeën die ze eerst willen testen in kleinere proefprojecten. Hiermee kunnen ze bepalen hoe kansrijk die ideeën zijn voordat ze grotere subsidies kunnen aanvragen bij instanties zoals KWF Kankerbestrijding of de overheid. Het Radboud Oncologie Fonds helpt onderzoekers bij het opstarten van deze (pilot)projecten. Elk onderzoeksvoorstel wordt zorgvuldig gescreend door onze Scientific Review Board. Wil je bijdragen aan de zoektocht naar antwoorden op kanker? 

Ontdek hoe het Radboud Oncologie Fonds artsen en onderzoekers ondersteunt in het ontrafelen van deze complexe ziekte. Samen streven we naar een toekomst waarin kanker niet langer een dodelijke bedreiging vormt. Help mee aan deze belangrijke missie. 

 

Onze onderzoeksgebieden

Prostaatkanker

Prostaatkanker onderzoek

Blaaskanker

Onze onderzoeken

Darmkanker

Darmkanker onderzoek

Maagkanker

Maagkanker

Meer onderzoeken

Help mee

Contact
Doneren
Header-prostaatkanker-DNA-als-leidraad