Met geld

Help mee met geld meisje

Met geld

Help mee met geld

In 2022 werden in Nederland ongeveer 124.100 nieuwe gevallen van kanker vastgesteld, Naar verwachting zal dit aantal de komende 10 jaar stijgen naar ongeveer 156.000 nieuwe gevallen. Dat betekent dat in 2032 gemiddeld 18 mensen per uur te horen krijgen dat ze kanker hebben. Dat blijkt uit het rapport ‘Kanker in Nederland - trends & prognoses tot en met 2032’ van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Ook vandaag krijgen verschillende mensen de diagnose kanker te horen. Dat gaat gepaard met veel onzekerheid. Welke behandelingen zijn voor handen, is een operatie nodig en vele bezoeken aan het ziekenhuis zullen volgen. 

Hoe wordt jouw geld besteed?

Het Radboud Oncologie Fonds investeert in onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Hierdoor komen er steeds betere behandelingen, verminderen we de kans op bijwerkingen tijdens en na behandelingen en vergroten we de kans op genezing. Allemaal ingrediënten voor een steeds hoopvollere toekomst zonder kanker. Wil je weten wat er tot nu is bereikt met de giften voor kankeronderzoek? Lees hier de resultaten die uit verschillende onderzoeken zijn gekomen.

Met jouw gift maak je kankeronderzoek mogelijk   

Misschien ken jij wel iemand in jouw directe omgeving die te maken heeft (gehad) met kanker. Alleen door méér wetenschappelijk onderzoek kunnen we een toekomst te creëren waarin niemand meer hoeft te overlijden aan kanker. Maar wetenschappelijk onderzoek kost veel geld. Met jouw gift help je onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Help je mee?

Wil je jouw gift handmatig overmaken? Dat kan door jouw bedrag over te maken naar NL34RABO0330000039 ten name van Stichting Radboud Fonds inzake Radboud Oncologie Fonds.


 

Onze onderzoeksgebieden

Prostaatkanker

Prostaatkanker onderzoek

Blaaskanker

Onze onderzoeken

Darmkanker

Darmkanker onderzoek

Maagkanker

Maagkanker

Meer onderzoeken

Help mee

Contact
Doneren
Header-prostaatkanker-DNA-als-leidraad