Het zal misschien het laatste zijn waar u aan zult denken bij het regelen van de uitvaart: de attenties die worden gegeven door familie, vrienden en andere nabestaanden. Vaak zijn het bloemen, maar overledenen laten ook regelmatig van te voren weten dat zij bij de uitvaart de aanwezigen liever zouden vragen om een donatie te doen aan een goed doel. Mensen kiezen bij deze mogelijkheid ook regelmatig voor het Radboud Oncologie Fonds.

Tijdens het laatste afscheid van uw dierbare man, vrouw, vader, moeder, broer, zus, of beste vriend een bijdrage doen aan het onderzoek naar kanker is een optie waarnaar regelmatig wordt gevraagd bij het Radboud Oncologie Fonds.

Ter nagedachtenis aan een dierbare
U kunt besluiten om iets speciaals te doen voor de uitvaart van een dierbare. Het komt regelmatig voor dat bij een uitvaart families vragen om een gift voor de projecten en onderzoeken van het Radboud Oncologie Fonds in plaats van bloemen. Een hartverwarmend gebaar waarmee men ook veel anderen tot steun kan zijn. Soms gebeurt dit specifiek voor een onderzoek van de eigen behandelend arts of onderzoek naar een specifiek soort kanker. Dit is allemaal mogelijk.

Geef uw wens door aan de uitvaartondernemer
Er zijn drie opties om ons te steunen. Bespreek met uw uitvaartondernemer welke het best bij u past:

  1. Zet de uitvaartcollecte op de rouwkaart en of in de rouwadvertentie. U kunt dan ons bankrekeningnummer vermelden: NL34 RABO 033 00 00 039 t.n.v. Stichting Radboudfonds inzake Radboud Oncologie Fonds met als vermelding ‘ter nagedachtenis aan -Naam-‘
  2. Of maak een in memoriam pagina aan. Hiermee kunt u online een waardig eerbetoon aan uw dierbare brengen én geld inzamelen voor het goede doel ter nagedachtenis aan uw dierbare op www.radboudoncologiefonds.digicollect.nl. Mensen kunnen hier hun donatie doen en een bericht achterlaten.
  3. Ook kunt u eenmalige gift doen aan een van de vele onderzoeken waar geld voor nodig is. Op onze site vindt u alle actuele onderzoekprojecten.

Tekst op rouwkaart
Ook kunt een laatste wens vormgeven door op de rouwkaart een kort tekstje te plaatsen met daarop de vraag of mensen een donatie willen geven aan het Radboud Oncologie Fonds in plaats van bloemen. U kunt dan ons bankrekeningnummer vermelden: NL34 RABO 033 00 00 039 met als vermelding ’ter nagedachtenis aan -Naam-‘ of het betreffende onderzoek waaraan gedoneerd kan worden.

Voorbeeldteksten
Uiteraard bepaalt u zelf hoe u de collecte wilt vermelden. We hebben twee voorbeelden:
“Ellen hield van bloemen, maar nog liever zou ze hebben dat u een gift doet aan het Radboud Oncologie Fonds. Dit kan via NL34 RABO 033 00 00 039 t.n.v. Stichting Radboudfonds inzake Radboud Oncologie Fonds met als vermelding ‘ter nagedachtenis aan Ellen’. Om Ellen toch met bloemen te omringen, zouden we het mooi vinden als u een losse, onverpakte bloem voor haar mee wilt nemen.”

‘’In plaats van bloemen stelt de familie een bijdrage aan Het Radboud Oncologie Fonds voor. Dit kan via NL34 RABO 033 00 00 039 t.n.v. Stichting Radboudfonds inzake Radboud Oncologie Fonds met als vermelding ‘ter nagedachtenis aan Ellen’ of doneer online op https://radboudoncologiefonds.digicollect.nl/Ellen [vervang deze link door uw eigen actiepagina link]

Contact
Natuurlijk kunt u ook met ons uw wensen bespreken. We komen graag met u in contact:
• Om samen met u te bekijken welke vorm van steunen het beste bij u én bij de wens van de overledene past.
• Om mee te denken, vragen te beantwoorden en mogelijkheden te bespreken.
• Om giften de juiste bestemming te geven.
• Om u op gepaste wijze te kunnen danken, dit kunnen we alleen als uw gegevens bij ons bekend zijn.
• Om u op de hoogte te houden van onderzoek naar kanker in het Radboudumc door het toezenden van onze nieuwsbrief.

Dit kan telefonisch via 024-366 83 28 of via de mail via info@radboudoncologiefonds.nl
Fijn als u contact met ons opneemt!