Thema-avond van het netwerk Ondernemers tegen Kanker was drukbezocht

De recent gehouden thema-avond van het netwerk ‘Ondernemers tegen Kanker’ trok een grote opkomst. Op donderdag 28 maart ontvingen we onze zakenpartners voor een avond gewijd aan het onderwerp ‘Kun je kanker ruiken?’. Jan Jaap Schmitz, ambassadeur van het Radboud Oncologie Fonds, gaf een beknopt overzicht van de geschiedenis van het Radboudumc en hoe de verschillende zintuigen worden gebruikt om kanker op te sporen.

Daarna werden onze zakenrelaties meegenomen in de wereld van vroege opsporing van slokdarmkanker. Arts-onderzoeker Jasmijn Sijben lichtte de laatste ontwikkelingen toe om slokdarmkanker vroegtijdig op te kunnen sporen. Patiënten met een vroege vorm van slokdarmkanker komen in aanmerking voor een behandeling gericht op genezing. Tijdens een rondleiding demonstreerden Jasmijn en MDL-arts Tanya Bisseling de procedures op de endoscopieafdeling en de werking van verschillende innovatieve screeningsmethoden. Enkele van onze partners kregen zelfs de kans om een endoscopieprocedure uit te proberen, met ‘proefpatiënt’ Harry als vrijwilliger. Enkelen toonden zich zelfs moedig genoeg om een van de nieuwste tools uit te testen: een pil aan een touwtje, een baanbrekende ontwikkeling in de vroege detectie van slokdarmkanker.

Terwijl de ene helft van de groep op de afdeling werd rondgeleid, deed de andere helft mee aan de quiz over alle statistieken rondom kanker, gegeven door epidemioloog Bart van Kiemeney. Deze quiz bood verhelderende cijfers en veel interactie met het publiek.

Naast deze informatieve sessies werden de smaakpapillen verwend met een exclusieve en smaakvolle proeverij verzorgd door FoodforCare.