Wilt u, zonder dat het u extra geld kost, meer onderzoek naar kanker in het Radboudumc mogelijk maken? Belastingvrij schenken hoeft sinds januari 2014 niet meer via een notariële akte! Als u gebruik maakt van een overeenkomst periodiek schenken, betaalt de Belastingdienst mee aan uw gift. Hierdoor kunt u tot twee keer zoveel onderzoek mogelijk maken.

Schenken met belastingvoordeel

U kunt fiscaal voordelig schenken als u besluit periodiek te gaan schenken. Om voor belastingvoordeel in aanmerking te komen gaat het om een vast bedrag per jaar met een looptijd van minimaal 5 jaar.

Geen notariële akte noodzakelijk

Sinds 1 januari 2014 is voor periodiek schenken geen notariële akte meer nodig. U kunt dus gemakkelijk en snel de schenkingsovereenkomst invullen. U ontvangt van ons de schenkingsovereenkomst per post thuis. Na ondertekening gaat de schenking in en kunt u bij de belastingaangifte gebruikmaken van het extra belastingvoordeel.

​Wat is het voordeel van periodiek schenken?

Met een periodieke schenking is uw gift geheel aftrekbaar van de inkomstenbelasting. U kunt dus meer schenken zonder dat het extra geld kost.

Voorbeeld 1, voordeel voor uzelf:  
U geeft € 200
U krijgt terug van de belastingdienst (37,1%) €   74
Uw gift van € 200 kost u netto € 126
Voorbeeld 2, voordeel voor het ROF:  
U wilt netto geven € 200
U geeft € 318
U krijgt terug van de belastingdienst (37,1%) € 118

Dankzij uw schenking kunnen onze onderzoekers direct meer onderzoek naar kanker doen!

Om een Periodieke Schenkingsovereenkomst (PSO) met het Radboud Oncologie Fonds af te sluiten kunt u het formulier Standaard overeenkomst periodieke_schenking_ROF downloaden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over belastingvrij schenken kunt u telefonisch contact met ons opnemen 024) 36 68328, of per e-mail info@radboudoncologiefonds.nl.