Benefietgala ‘Taste4Live’ succesvol

Daar stond ie te stralen. Een dubbele regenboog boven het Paleis Het Loo. Toch wel een kippenvel moment. Het benefietgala ‘Taste4Life’ voor onderzoek naar zeldzame kanker in het Radboudumc stond nét op het punt om te beginnen. Het betekende de start van een fantastische, onvergetelijke, zeldzaam mooie avond met smaakvolle hoogstandjes en muzikale optredens en een weergaloze veiling! Met trots en plezier kijken we terug op een geweldig benefietgala. Niet in de laatste plaats vanwege de fantastische opbrengst van maar liefst €140.000 voor onderzoek naar zeldzame kankers in het Radboudumc.

De top van gastronomisch Nederland had zich verzameld in de voormalig aanspanplaats van Paleis Het Loo. De kookbrigades van dé toprestaurants van Nederland van Alliance Gastronomique zetten zich belangeloos in om alle gasten te voorzien van de meest culinaire hoogstandjes.

Een avond met een belangrijk doel

Dit jaar stond het benefietgala Taste4Life in het teken van zeldzame kankers. Eén op de 5 patiënten met kanker heeft een zeldzame soort. Deze zeldzame soorten zijn vaak moeilijker op te sporen, er zijn vaak minder behandelingen mogelijk én er wordt minder onderzoek naar gedaan. Hierdoor is de overleving van mensen met een zeldzame kanker slechter dan die met een veelvoorkomende kankersoort. Onderzoek bij zeldzame kanker is dus heel hard nodig. Met deze avond kregen gasten niet alleen een buitengewone belevenis, maar ook de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar zeldzame kanker.

Radio-dj en televisiepresentator Erik de Zwart zorgde als gastheer voor een goed verloop van de avond. De voetjes gingen van de vloer door spetterende live-optredens van Sebastiano Zafarana en Maaike Widdershoven. Zanger en tevens ervaringsdeskundige op gebied van speekselklierkanker Daniel Oostra, gaf de avond een extra bijzonder tintje. Veilingmeester JP Nijmeijer zorgde ervoor dat alle exclusieve topstukken bij de juiste persoon voor de juiste prijs werd afgeslagen. De veiling werd een waar spektakel. De afterparty met DJ Lungarno (Arno van Zanten) was een mooie afsluiting van de avond.

Zeldzame momenten vier je samen

Dat is zeker waar! Het Taste4Life Gala bracht mensen samen die geloven in de kracht van samenwerking en het creëren van positieve verandering. We hebben niet alleen genoten van de culinaire hoogstandjes en de heerlijke wijnen, maar we hebben ook bijgedragen aan een betere toekomst voor degenen die het nodig hebben.

We kijken met trots en plezier terug op een geweldig benefietgala, wat niet mogelijk zou zijn geweest zonder de inzet van alle Alliance-leden, sponsoren, partners en de stralende bezoekers.

Foto’s: Lyan van Furth – LVF Photography