Tiende editie ­Hope4life OntbijtRun wederom succesvol

Mathieu-en-Cees-reiken-cheque-uit

Tiende editie ­Hope4life OntbijtRun wederom succesvol

Donateurs en vrienden in het zonnetje

Nadat Mathieu Goedhart in 2012 te horen kreeg dat hij ernstig ziek is, organiseert hij elk jaar in zijn woonplaats Deil de ­Hope4Life OntbijtRun. Hierbij wordt hardlopend of wandelend geld voor onderzoek naar kanker opgehaald. Na afloop krijgen de deelnemers een geheel verzorgd en door lokale ondernemers gesponsord ­ontbijt. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het Radboud Oncologie Fonds.

Onlangs kwamen Mathieu en mede-­organisator Cees Verbeek de waarde­cheque overhandigen aan oncoloog Niven Mehra en arts-onderzoeker Sandra van Wilpe voor het onderzoek naar prostaatkanker. Mathieu: “In het Radboudumc ben ik altijd behandeld door de beste zorgverleners. Ik ben ervan overtuigd dat ik daarom nog leef. Daarnaast doe ik er zelf natuurlijk ook alles aan om fit te blijven. Ik doe wat ik kan, het ­Radboudumc doet wat zij kunnen. Samen komen we verder.”

Mede dankzij deze donatie is er genoeg geld binnen om het onderzoek naar biomarkers bij prostaatkanker te kunnen starten. Niven: “Met dit onderzoek willen we kijken of we op basis van biomarkers kunnen voorspellen wat het effect van immunotherapie is. Hiermee kunnen we vooraf bepalen bij welke patiënt immunotherapie echt effect heeft en bij welke ­patiënten niet. Dat effect is nu eigenlijk te beperkt, voor een nog heel beperkte groep. Goede biomarkers voorkomen dat patiënten die geen baat hebben bij de behandeling onnodig lang worden behandeld, wat zowel (blijvende) bijwerkingen als kosten kan ­verminderen.”

Ook in actie komen?

Wil jij ook in actie komen voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc? Dat kan heel eenvoudig. Ga naar ons actieplatform en maak binnen een paar stappen je eigen actie aan.

21-06-2024

Onze onderzoeksgebieden

Prostaatkanker

Prostaatkanker onderzoek

Blaaskanker

Onze onderzoeken

Darmkanker

Darmkanker onderzoek

Maagkanker

Maagkanker

Meer onderzoeken

Help mee

Contact
Doneren
Header-prostaatkanker-DNA-als-leidraad