Sjan liep de 4Daagse voor het Radboud Oncologie Fonds. Nu loopt haar zoon met 8 vrienden voor zijn moeder.

Sjan-Arts

Sjan liep de 4Daagse voor het Radboud Oncologie Fonds. Nu loopt haar zoon met 8 vrienden voor zijn moeder.

Deelnemen aan de 4Daagse was een gezamenlijk avontuur van Sjan Arts met haar zus, maar dit jaar zit deelname er niet in, grotendeels vanwege haar gezondheid. Sjan: “Mijn zus was bang dat ik over mijn grenzen heen zou gaan. Ik zou wel willen, maar… we slaan toch maar een jaartje over.”

Een logisch besluit
Haar eerste deelname aan de 4Daagse was voordat ze wist dat ze kanker had. Pas het jaar daarop, nadat ze de diagnose kanker had gekregen en deelnam aan een behandelingstraject, besloot ze om zich ook te laten sponsoren voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Ze zag het als een manier om meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Sjan: “Ik ben onder behandeling van het Radboudumc.
En jullie doen natuurlijk ook onderzoek in het Radboudumc. Dus dan is één en één is twee. Dat is niet zo moeilijk.”

Ondanks haar gezondheidsuitdagingen heeft Sjan zich vastberaden getoond. Terwijl ze herstellende was van de operatie aan de tumor nam ze deel aan de 4Daagse. Sjan; “In april 2023 ben ik geopereerd maar ik had al getraind voor de 4Daagse dus die wilde ik wel gaan lopen. Ik wist dat ik ook nog chemotherapie zou krijgen, maar die kon ik in overleg met de arts uitstellen tot na de 4Daagse.” Helaas heeft Sjan dit voorjaar te horen gekregen dat de ziekte is teruggekeerd.

Gemotiveerd

Haar eigen ervaringen hebben Sjan doen realiseren hoeveel er nog moet worden gedaan op het gebied van kankeronderzoek. Ze benadrukt het belang van onderzoek en donaties in de strijd tegen kanker. Sjan: “Alle beetjes helpen. Dat is toch ook mijn motivatie. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft. Sinds dat ik zelf de stempel kanker heb gekregen, zijn er al vier mensen met kanker bijgekomen in mijn omgeving. Het is bizar.”

Zoon neemt het stokje over
Dit jaar is het voor Sjan niet mogelijk om deel te nemen aan de 4Daagse maar Ralf, de zoon van Sjan, loopt wel met een grote groep vrienden. Samen hebben zij besloten hun stappen te zetten voor onderzoek naar kanker. Ralf: ” Toen ik hoorde van het rotbericht van mijn moeder was de keuze niet moeilijk. Ik dacht áls ik dan iets terug kan doen, dan is dit toch een manier om iets te kunnen betekenen voor haar. Of in ieder geval voor de mensen die in de toekomst hiermee te maken krijgen.”

Eén voor allen, allen voor ons mam
Ralf legde zijn idee voor aan de vriendengroep. “Ik gaf aan dat ik graag voor het oncologiefonds wil gaan lopen, omdat het met mijn moeder niet zo goed gaat. Daar ging de rest eigenlijk meteen in mee. Dat vond ik fijn om te horen.” Als team “Eén voor allen, allen voor ons mam” staat de vriendengroep dit jaar aan de start van de 106e editie van de Nijmeegse 4Daagse. Klaar om met zijn allen 1800 km te lopen.

Ralf steunen?
Je kan de vriendengroep steunen door een donatie te doen via: https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/teams/een-voor-allen-allen-voor-ons-mam.

Loop jij zelf de 4Daagse en wil jij jouw stappen zetten voor het onderzoek naar kanker? Maak dan jouw sponsoractie aan via: www.vierdaagse2024.nl

19-06-2024

Onze onderzoeksgebieden

Prostaatkanker

Prostaatkanker onderzoek

Blaaskanker

Onze onderzoeken

Darmkanker

Darmkanker onderzoek

Maagkanker

Maagkanker

Meer onderzoeken

Help mee

Contact
Doneren
Header-prostaatkanker-DNA-als-leidraad