In 2021 onderging Jordy een ­intensieve behandeling voor kanker in het ­Radboudumc, toen hij besloot geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Hij begon met 20 kilometer wandelen voor de actie “Wandel kanker de wereld uit”. Jordy, nu woonachtig en werkzaam in New York, ­besloot zijn passie voor hardlopen te ­volgen en nam deel aan de halve marathon van Brooklyn. “Ik dacht als ik 20 kilometer kan wandelen, dan kan ik dat misschien ook wel hardlopen,” aldus Jordy.

Zijn volgende avontuur bracht hem naar Death Valley, waar hij in februari een hele marathon liep om geld in te zamelen voor hetzelfde doel. Jordy: “Ik vond de naam van deze marathon ook wel iets ‘poëtisch’ hebben. Als metafoor voor de sterfelijkheid waarmee je geconfronteerd wordt als je kanker hebt en dit dan overleven. In tegenstelling tot de massaliteit van hardlopen in New York lopen hier maar enkele honderden mensen mee. Het zware parcours middenin een woestijn, met onverharde paden en veel hoogtemeters, gecombineerd met het feit dat je geen koptelefoon mag gebruiken om muziek te luisteren zorgt dat de beleving heel anders is. Dat gaf ook ruimte voor zelfreflectie. Je komt bijna in een meditatieve toestand terecht.” Ondanks de uitputtende omstandigheden en de zware route slaagde Jordy erin zijn doel te bereiken.

Steun Jordy

Maar Jordy zet zijn inzet voor onderzoek naar kanker voort. De volgende uitdaging staat al gepland: de hele marathon van New York in November. Steun jij Jordy? Doneer via zijn actiepagina.