Je krijgt veel warme reacties, én vele donaties.

4Daagse loper Peter Karreman tijdens de sponsorloop

Het is najaar 2022 als Peter de medische molen ingaat en hij de diagnose uitgezaaide darmkanker te horen kreeg. Een schok voor de man die altijd vitaal was en nog steeds veel met sport bezig is. De liefde voor sport is een constante in het leven van Peter. “Ik ben ruim 20 uur per week met volleybal bezig, doordat ik nog steeds trainingen en coaching verzorg voor een herenteam,” deelt hij trots. “Ik wilde altijd al een keer de 4Daagse lopen, en vorig jaar besloot ik om het te gaan doen.”

Zijn enthousiasme om de 4Daagse te lopen wordt onderbroken door de bijwerkingen van zijn behandeling. “Vorig jaar zat ik midden in een traject met chemotherapie tijdens de 4Daagse. De bijwerkingen van de medicatie werkte vooral door op mijn handen en voeten. Daar had ik na één dag lopen zoveel last van dat ik de 4Daagse heb moeten opgeven,” vertelt Peter.
In aanloop naar de 4Daagse besloot Peter zich in te schrijven voor de sponsorloop van het Radboud Oncologie Fonds en begon met het werven van donaties. Peter: “Ik heb redelijk wat contacten in mijn telefoon staan en heb echt iedereen benaderd. Iedereen die in mijn telefoon stond heeft wel een mail of app van mij ontvangen.” Hij erkent echter dat het soms moeilijk is om te vragen aan mensen om geld te doneren. “Ik moest even over de schroom heen stappen maar heb het wel gedaan. Dan blijkt dat je een hele hoop warme reacties terugkrijgt, en vele donaties,” voegt hij toe.

Nieuwe poging

Peter is vastbesloten om dit jaar weer de 4Daagse te lopen, ondanks dat hij onlangs weer aan chemotherapie is begonnen. “We gaan de behandeling aanpassen op de 4Daagse, ook heb ik nu medicatie die niet op mijn handen en voeten inwerkt. Ik heb dus goede hoop dat ik hem dit jaar wel helemaal kan uitlopen,” zegt hij vastberaden. Hij probeert elke dag 8 à 10 kilometer te lopen. Daarnaast doet hij nog twee dagen per week aan krachttraining. “Ik probeer fit te blijven. En dat is nodig, want dat helpt ook goed om de behandeling te doorstaan,” zegt hij. “Dit jaar loop ik de 4Daagse ook samen met een vriend. Daar wandel ik nu ook regelmatig mee.”

Steun Peter

Peter heeft ook dit jaar besloten om zich weer te laten sponsoren voor het Radboud Oncologie Fonds. Wil je hem steunen? Dat kan via zijn actiepagina.

Loop jij jouw 4Daagse met extra betekenis?

Ken jij iemand die ziek is of moet jij iemand zo verschrikkelijk missen? Ben jij herstellende van kanker en is het jouw doel om de 4Daagse te lopen? Laat je dan sponsoren en loop de 4Daagse voor het belangrijke wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Op de Via Gladiola zullen wij langs de route zorgen voor een warm en feestelijk onthaal. Bij deelname ontvang je een ­speciaal ‘Wandel kanker de wereld uit’ t-shirt en ons ­eigen ­Limited-Edition ­4Daagse ­Wandelkruisje.

Kijk voor meer info en inschrijven op www.vierdaagse2024.nl