Nijmegen, dé wandelstad van Nederland krijgt er weer een nieuw wandelevenement bij. Op 17 en 18 juni 2017 vindt de eerste SamenLoop voor Hoop in Nijmegen plaats. Dit is een 24-uurs wandelestafette, die symbool staat voor de strijd tegen kanker en in heel Nederland al op veel plekken wordt georganiseerd. En jij kunt meedoen, samen met je team of afdeling.

Eén doel

Bij de SamenLoop hebben alle deelnemers en betrokkenen één doel: de dag dichterbij brengen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. De SamenLoop is een sponsorloop waar enthousiaste teams samen 24 uur wandelen én geld inzamelen voor kankeronderzoek. Samen met lotgenoten, familie en vrienden sta je stil bij kanker én vieren we met elkaar het leven. Wil je een impressie krijgen van wat een SamenLoop inhoudt? Bekijk dan dit filmpje van de SamenLoop in Berghem.

SLVH2

 

 

 

 

Doe mee!

Meedoen kan op allerlei manieren. Je kunt je met een team van 10-15 personen aanmelden. Dus trommel collega’s van je afdeling of team op om mee te doen! Wil je weten waarom anderen meedoen? Bekijk hier het filmpje.

Voor mensen die zelf (in het verleden) getroffen zijn door kanker is er een speciaal ‘Eregasten Programma’. Ook hieraan kun je kosteloos deelnemen. Ook zoekt de SamenLoop nog vrijwilligers; om te helpen tijdens het evenement én in één van de commissies.

Iedere euro van de opbrengst van het evenement gaat rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding. De opbrengsten uit de SamenLopen worden besteed aan (onderzoeks)projecten binnen de drie missies van KWF: Meer genezing, Minder kanker en Betere kwaliteit van leven.  Ook het Nijmeegse Marikenhuis, een ontmoetingsplek voor mensen die geconfronteerd worden of zijn met kanker en hun naasten, ontvangt een deel van de opbrengsten.

De SamenLoop voor Hoop Nijmegen vindt plaatst op het Sportpark Vossendijk/Winkelsteeg (op het veld van SV Hatert). Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van de honderden deelnemers die op een bijzondere wijze van een SamenLoop een evenement maken dat niemand onberoerd laat.

Kom van die bank af! Ben je enthousiast geworden? Kijk dan op www.samenloopvoorhoop.nl/nijmegen.
IMG-20170105-WA0013