Vanaf vandaag werken ziekenhuizen met een nieuwe richtlijn voor het opsporen van prostaatkanker. Dat betekent minder pijnlijke prikken, sneller een uitslag en vooral meer duidelijkheid.

Prof. dr. Jelle Barentsz legt in het NOS journaal uit dat deze manier van opsporen een stuk comfortabeler is dan de prikken die mannen voorheen kregen. “Ik probeer mij voor te stellen wat het is om twaalf naalden van achteren te krijgen, dat is niet prettig.”
In de richtlijn wordt bij mannen van wie na een bloedtest prostaatkanker wordt vermoed eerst een MRI-scan gemaakt. De scan vervangt de pijnlijke weefselprik, die lang niet altijd nodig blijkt.

Fiets mee voor onderzoek!
Professor Jelle Barentsz doet in het Radboudumc onderzoek naar het beter opsporen van prostaatkanker. In 2019 heeft Zeven voor Leven ruim €163.000 bij elkaar gefietst voor Stichting Kanker Zien om onder andere het onderzoek naar prostaatkanker van prof. dr. Jelle Barentsz te financieren. Dit jaar, op 17 mei, wordt de tweede editie van het fietsevenement gehouden.

Doe je mee en fiets jij ook geld bij elkaar voor het beter en sneller opsporen van kanker? Schrijf je dan nu in: https://www.zevenvoorleven.nl/inschrijven/