Een kaarsje opsteken doen wij uit liefde. Dit doen we voor iemand die is overleden, voor iemand die ziek is of om aan te geven dat je aan iemand denkt. Het symboliseert liefde, licht en warmte. Tijdens de vakantie lopen veel mensen een oud kerkje binnen om een kaarsje op te steken voor bijvoorbeeld hun overleden moeder of voor een vriend die het moeilijk heeft. Hiermee willen ze een gebaar maken dat zij diegene missen of kracht willen geven.

Een kaarsje voor iemand
Tijdens Wereldkankerdag, 4 februari, zal in het stiltecentrum van het Radboudumc kaarsjes opgestoken worden. Wil jij dat daar ook een kaarsje wordt opgestoken voor iemand die jou dierbaar is? Koop dan een kaarsje via onze website en geef aan voor wie en waarom jij dit kaarsje wilt opsteken. Wij zorgen dat jouw kaarsje hier wordt aangestoken. Jouw wens wordt op de pagina “Voor wie steek jij een kaarsje op” op onze website geplaatst.

Kaarsje met dubbele betekenis
De opbrengst van de verkoop van de kaarsjes komt ten goede aan het baanbrekende wetenschappelijke onderzoek naar kanker in het Radboudumc.