Dwars door Nederland aandacht en geld voor ‘Kanker op de AYA leeftijd’? Twaalf jongeren gaan de uitdaging aan! Van 22 t/m 26 mei 2013 rijden zij tijdens Steppin’Forward op een Stepperbike dwars door Nederland en halen geld op.

 

Steun Steppin’Forward!

De stichting Bewegen voor Overleven organiseert van 22 t/m 26 mei a.s. Steppin’Forward waarbij 12 jongeren op een Stepperbike dwars door Nederland gaan om geld op te halen voor een specifiek project voor kanker op de AYA leeftijd. Wilt u bijdragen aan de strijd tegen kanker op de AYA leeftijd, lees meer op de site van Steppin’Forward en sponsor!

 

Op 23 mei doet het project Steppin’Forward het AYA Expertise Platform van het UMC St Radboud aan. U bent uitgenodigd om te komen kijken!

AYA’s: jong volwassen mensen met kanker

Wat als je tussen de 18 en 35 jaar bent (Adolescent & Young Adult, AYA) en te horen krijgt dat je kanker hebt? En wat nou als je als jong volwassene ook nog de pech hebt om een zeldzame vorm van kanker te hebben? Waar moet je heen met je vragen over je werk, je studie, hypotheek, verzekeringen, een kinderwens, over waar je het beste kunt wonen, over hoe je vrienden doorgaan met hun leven, en over de veranderde relatie met je ouders of zussen en broers.

 

Daarom is per 1 februari 2013, powered by het AYA Expertise Platform van het UMC St Radboud o.l.v. de hoogleraren Winette van der Graaf en Judith Prins het nationale AYA Platform gestart. Met alle kennis en kunde aan boord zodat ménsgerichte zorg en behandeling gegeven kan worden over héél Nederland. Gedreven door AYA’s. Want het is hún lijf en hún leven.

Samenwerking Radboud Oncologie Fonds

Het geld dat gedurende Steppin’Forward wordt opgehaald, komt ten goede aan een wetenschappelijk onderzoeksproject naar AYA kanker. Dit project heeft het Radboud Oncologie Fonds, partner van KWF Kankerbestrijding, geadopteerd en is wetenschappelijk getoetst. Op deze wijze werken wij allen samen in de strijd tegen kanker.