Dit jaar behaalt het Radboud Oncologie Fonds een mijlpaal met het behalen van het 10-jarig bestaan. Prof. dr. Bart Kiemeney is 5 jaar bestuurslid geweest. Bart: “Het Radboud Oncologie Fonds is in die 10 jaar uitgegroeid tot een volwassen fonds. Het is een heel fijn fonds gebleken voor het opstarten van pilotprojecten. Onderzoekers en artsen hebben vaak ideeën die ze met een relatief klein proefproject eerst moeten uitproberen. Hiermee kunnen ze bepalen hoe kansrijk die ideeën zijn voordat ze grotere subsidies kunnen aanvragen bij bijvoorbeeld KWF Kankerbestrijding, overheid of andere instanties.”

De gezichten achter het onderzoek zichtbaar maken

Daarnaast kunnen donateurs zelf ook ­inzet tonen voor een heel specifiek project om voor het Radboud Oncologie Fonds geld bij elkaar te brengen. ­Mensen bakken taarten, fietsen of zetten een andere actie op poten. Bart: “Maar dit geldt ook voor de artsen en onderzoekers zelf. Kijk bijvoorbeeld naar de movember-actie ‘Prompt een snor’ waarbij oncologen, medisch personeel en patiënten hun snor lieten staan. Je kwam ze overal tegen, met hun half volgroeide snor, om publiek en pers te woord te staan. Hiermee hebben ze het zelf mogelijk gemaakt dat hun onderzoek ook daadwerkelijk kon starten. Artsen en onderzoekers krijgen zo een gezicht en brengen het onderzoek naar kanker dichter bij de maatschappij. Het is ook verfrissend voor donateurs om te zien dat de onderzoekers niet alleen hun hand ophouden maar zelf ook bereid zijn energie te steken in een actie.”


Help mee de ambitie te realiseren

Prof. dr. Bart Kiemeney
Foto: Radboudumc

Het Radboud Oncologie Fonds is in die 10 jaar nog ambitieuzer geworden en wil nóg meer onderzoek naar kanker in het Radboudumc te realiseren. Wil jij ook dat het perspectief voor mensen met kanker in de toekomst verder verbetert? Door structureel te ­steunen help je het Radboud ­Oncologie Fonds en daarmee ­innovatief onderzoek tegen kanker in het Radboudumc!

Meer informatie over structureel doneren is hier te vinden.

Liever eenmalig een donatie doen? Dat kan ook. Via ons rekening­nummer NL34RABO 033 0000 039 o.v.v. 307552220010 t.n.v. Stichting ­Radboud Fonds inzake Radboud Oncologie Fonds.