Kanker in beeld
Donderdag 4 februari vanaf 08.00 uur

Doe mee met het online (interactieve) programma

Op Wereldkankerdag, 4 februari, brengt het Radboudumc op diverse manieren kanker in beeld. Vanaf 8.00 uur ‘s morgens tot ’s avonds laat kunt u meedoen, luisteren en kijken met een verscheidenheid aan webinars, online rondleidingen en live-chatsessies. Het hele Kanker in Beeld-programma staat hier. Het programma is vrij toegankelijk.

Live-programma

Onderdeel van deze Kanker in Beeld-dag is een webinar over wetenschappelijk onderzoek en kanker. Na het webinar vindt een live chatsessie plaats met onze experts. In de sessie wordt aandacht besteed aan de coronavaccinatie en kanker. Vooraf kunt u uw vraag stellen via de website (na pre-registratie), of tijdens de chatsessie aan onze experts. Zij beantwoorden binnengekomen vragen tijdens deze chatsessie.

Webinar 10.00-11.00 uur: wetenschappelijk onderzoek en kanker: wat betekent dat voor u?
Live chat 11.30-12.30 uur: coronavaccinatie en kanker

Kanker in Beeld: gevarieerd programma

Naast de live-onderdelen is er nog veel meer informatie online te vinden over tal van onderwerpen die te maken hebben met kanker. Bijvoorbeeld:

  • Welke nieuwe manieren zijn er om kanker op te sporen en te behandelen?
  • Kun je huidkanker herkennen?
  • Wat zijn zeldzame kankers?

Zo zijn er filmpjes, virtuele rondleidingen, of kunt u minicolleges volgen over bijvoorbeeld huidkanker (Hoe herken je dat?), over het vroegtijdig opsporen van erfelijke kanker (Waarom is dat belangrijk? En, hoe doe je dat?).

Virtuele rondleiding

Een van de virtuele rondleidingen leidt naar de MITeC, onze innovatieve operatiekamer. Of check in bij een patiëntoverleg: hoe ziet dat eruit, zo’n zogenoemd MDO (multidisciplinair overleg), waarbij alle zorgdisciplines aanwezig zijn?

Meer

Ook kunt u antwoord krijgen op vragen wat immunotherapie is, of hoe we onderzoek doen naar prostaatkanker. Of: wat zijn de late effecten van kanker op je gezondheid eigenlijk? En hoe ga je om met kanker en je werk? Niet alleen onze experts vertellen, ook worden bijvoorbeeld ervaringen gedeeld door een jonge kankerpatiënte.

Programma

Bekijk hier het hele programma. Als u zich vooraf registreert, krijgt u per mail een herinnering. Heeft u nu al een vraag aan onze experts voor de live-sessie, dan kunt u die vast stellen (na pre-registratie). Het programma is vrij toegankelijk.