Achter veel donaties die het Radboud Oncologie Fonds ontvangt, zitten mooie, ontroerende verhalen. Zo ook achter de collecte die gehouden werd bij de uitvaart van Wim Garritsen, opa van Nena en Jori.

Nena en Jori: “Onze opa had al heel lang prostaatkanker, ongeveer 22 jaar. Wij weten als kleinkinderen eigenlijk niet anders dan dat opa deze ziekte altijd al had. De laatste jaren werden de behandelingen voor onze opa steeds zwaarder, waardoor hij besloot niet meer verder te gaan met het behandelingstraject.

Moestuin
Opa had bij ons aan huis zijn eigen moestuin: we zagen aan de moestuin hoe het met onze opa ging. Op een dag zaaide hij bijvoorbeeld geen boontjes meer, omdat het bukken voor hem lichamelijk te zwaar werd. Steeds wanneer opa een stapje terug deed werd de moestuin een stukje kleiner en werd ons grasveld beetje bij beetje groter. Dit is tot het einde door gegaan, totdat opa het echt niet meer kon. Dat gebeurde afgelopen zomer. Niet veel later overleed hij aan deze ziekte.”

Meneer Garritsen wilde tijdens zijn uitvaart geen bloemen, maar besloot tot een collecte. Die laatste wens leverde wel € 451,15 op voor onderzoek naar kanker bij het Radboud, waar hij ruim 20 jaar in behandeling is geweest.