NIJMEGEN – In het HAN Campustheater draait het donderdagavond om kanker. Hoofdrolspelers: Hella en Freek de Jonge, Angela Maas en Kitty Trepels van Mil. De laatste presenteert het benefiet: een klein wonder.

Hella en Freek de Jonge en ‘vrouwencardioloog’ Angela Maas zijn donderdag 6 februari te gast tijdens het theaterbenefiet in het kader van Wereldkankerdag in het HAN Campustheater in Nijmegen. De avond draait grotendeels om kanker, maar ook wordt aandacht besteed aan de documentaire De slag om het vrouwenhart, die Hella de Jonge afgelopen jaar heeft gemaakt.

Hartaandoeningen en kanker
In die film volgt De Jonge HAN-docente en theatermaakster Kitty Trepels van Mil, die al jaren kampt met de gevolgen van uitgezaaide borstkanker en hartpatiënte is geworden als ‘bijwerking’ van de vele behandelingen die ze achter de rug heeft. 

Radboudumc-cardiologe Angela Maas is een van de deskundigen die in de documentaire aan het woord komen. Zij heeft zich gespecialiseerd in de specifieke kenmerken van hartaandoeningen bij vrouwen, onder meer in relatie tot kanker. Daarover vertelt ze tijdens de benefietavond.

Meer lezen? Ga naar het volledige artikel op De Gelderlander.