Zeldzaam en Urgent

Nieuwe onderzoeken op het gebied van zeldzame kanker

Op donderdag 25 mei a.s. ontvangen wij jullie graag tijdens onze thema-avond. We hebben hiervoor een speciaal programma met bijzondere lezingen samengesteld.

Elke week krijgen 400 patiënten te horen dat ze een zeldzame vorm van kanker hebben. Mensen met zeldzame kanker staan voor extra uitdagingen. De diagnose duurt langer en er zijn minder behandelmogelijkheden. De kans dat zij na 5 jaar nog leven is gemiddeld 15% lager dan bij een veel voorkomende vorm van kanker. 

Dubbel pech

Prof. dr. Carla van Herpen, hoogleraar zeldzame kankers en hoofd van de afdeling Medische Oncologie van het Radboudumc, vertelt: “Bij patiënten met zeldzame kankers wordt de diagnose vaak laat gesteld: ‘wat je niet kent, herken je ook niet’. Dit geldt zowel voor patiënten zelf, als voor artsen. Daardoor hebben patiënten met een zeldzame kanker op het moment dat de diagnose wordt gesteld vaker of meer uitzaaiingen dan patiënten met een niet-zeldzame kanker.”

Het Radboudumc is Expertisecentrum voor Zeldzame Kanker. Een expertisecentrum doet onderzoek naar nieuwe behandelingen en verzamelt kennis. Hierdoor is de zeldzame kanker vaak beter te behandelen. Die behandeling kan de kwaliteit van leven vergroten en de prognose verbeteren. Graag laten we je zien welke nieuwe ontwikkelingen er zijn op het gebied van zeldzame kanker. 


Programma:


18.30 – 19.00 uur
Ontvangst met koffie en thee

19.00 – 19.15 uur
Woord van welkom

19.15 – 20.00 uur
Zeldzaam en bijzonder vraagt om innovatie: prof. dr. Carla van Herpen

20.00 – 20.30 uur
Pauze met een drankje

20.30 – 21.10 uur
Dubbele kans op kanker: dr. Anne van Altena

21.10 – 21.50 uur
Ontdekking zeldzame kanker, consequenties in de familie: dr. Tanya Bisseling en dr. Chella van der Post

21.50 uur
Afsluiting met een drankjeMogen we u ontvangen?
Meld u zich dan hieronder aan. Neemt u een introducé mee? Van harte welkom! Vermeld dit even bij uw aanmelding met vermelding van naam, dan houden we een extra plaatsje vrij.