Opbrengst overweldigend

Op zaterdag 12 oktober jongstleden is door enthousiaste initiatiefnemers en stichting Regenboog Gala een galadiner georganiseerd ten bate van vernieuwingen in de prostaatkankerdiagnostiek onder leiding van prof. dr. Jelle Barentsz van het Radboudumc. Deze bijzondere actie heeft netto in totaal 332.000 euro opgebracht. Deze opbrengst wordt geoormerkt gedoneerd aan het Radboud Oncologie Fonds. Wij zijn deze lieve mensen en de genodigden enorm dankbaar!

Verbeterde diagnostiek

Professor Jelle Barentsz legt zich al jaren toe op verbeterde diagnostiek en behandeling van patiënten met prostaatkanker. Nationaal en internationaal is zijn werk bekroond met verschillende prijzen. Om de vooruitzichten voor patiënten met prostaatkanker verder te verbeteren en het risico op kanker te verminderen is meer onderzoek en geld nodig.

Jachtslot de Mookerheide

Het Regenboog Gala is sinds 1997 een begrip in onze regio. Een aantal zeer gemotiveerde initiatiefnemers besloot om het gala met de stichting Regenboog Gala mogelijk in 2013 en 2015 ten bate van het Radboud Oncologie Fonds te organiseren. De opzet van het Regenboog Gala is een smakelijk diner, entertainment en een veiling in Jachtslot de Mookerheide.

 

Regenbooggala 2013 foto Broer van den Boom3082

Programma

HenkJan Smits, zelf ex-patiënt prostaatkanker, was de gastheer van de avond en kondigde optredens aan van artiesten als the Gipsy Kings Tribute band, Eefje en bovenal Berget Lewis. De veiling werd succesvol geleid door veilingmeester Junior Zegger. De gasten van de avond hebben gepassioneerd geboden op de veilingitems; van een groots arrangement bij sterrenrestaurant de Librije, voetbal-, ski- en zeilarrangementen en een ballonvaart tot kunstwerken van befaamde kunstenaars en een gesigneerde CD en poster van Armin van Buuren. Alle veilingitems hebben een nieuwe eigenaar gevonden.

 

 Regenbooggala 2013 foto Broer van den Boom3081

Ook in actie komen?

Ondanks deze fantastische giften zijn we er nog niet, er is bijna een ton euro nodig voor het specifieke prostaatkankeronderzoek van professor Jelle Barentsz. Wilt u ook bijdragen of meer informatie? Neem dan contact op met Petra van Soest op tel 024 36 68328 of kijk hier voor eventuele andere projecten.

 

Wilt u middels een actie iets betekenen voor wetenschappelijk kankeronderzoek in het Radboudumc? Ga dan naar ons actieplatform en meld uw actie aan of neem contact op met Petra van Soest op bovenstaand nummer.  

[wat kan ik doen]