Het Radboud Oncologie Fonds sluit zich medio juli ­aan bij het over­koepelende ­Stichting ­Radboud Fonds. Hiermee wordt de ­samenwerking op het gebied van fondsen­werving, onderwijs en onderzoek verder uitgebreid.


De goede doelen in het Radboudumc en de Radboud Universiteit gaan meer gezamenlijk optrekken, onder meer om de interactie met het bedrijfsleven, de gedeelde backoffice activiteiten en gezamenlijke evenementen verder te versterken. Met de toetreding tot het Radboud Fonds verandert er inhoudelijk niets aan het Radboud Oncologie Fonds, maar komen er interessante cross-overs in beeld tussen innovatie, onderzoek en dé gamechangers voor de toekomst.

Administratief gaat er wel iets ­veranderen, het Radboud Oncologie Fonds wordt een fonds op naam onder Stichting Radboud Fonds. Hiermee verandert de tenaamstelling in ­Stichting ­Radboud Fonds inzake ­Radboud ­Oncologie Fonds, maar het rekening­nummer blijft hetzelfde.


Naar verwachting zullen deze zomer de eerste gezamenlijke activiteiten onder de vlag van het Radboud Fonds van start gaan op basis van voorstellen vanuit de wetenschappelijke staf.