Zwemmen voor onderzoek naar zeldzame kanker

Het Radboud Oncologie Fonds heeft, door de inzet van chirurg oncoloog Hans de Wilt en internist oncoloog Ingrid Desar, het evenement Swim to Fight Cancer ­omarmd. Samen met patiëntenvereniging sarcomen gaan zij op 29 augustus zwemmen in de Spiegelwaal in Nijmegen. Met het geld dat wordt binnengehaald kan onderzoek naar zeldzame kanker (myxofibrosarcomen) gedaan worden. Hans de Wilt noemt dit initiatief belangrijk voor onderzoek naar kanker in het ziekenhuis.

Chirurg oncoloog Hans de Wilt en internist oncoloog Ingrid Desar duiken het water in tijdens Swim to Fight Cancer


Help deze oncologen en doe mee!

Swim to Fight Cancer is een ­recreatief zwemevent in de Spiegelwaal in ­Nijmegen waarbij deelnemers en teams zoveel ­mogelijk donaties ­ophalen voor onderzoek naar kanker. Het onderzoek naar myxofibrosarcomen van het Radboudumc is door Swim to Fight Cancer Nijmegen gekozen om te steunen als regionaal doel. Wat is er mooier dan dat zoveel mogelijk sportievelingen meezwemmen voor dit goede doel. Zo kan je laten zien dat je het wetenschappelijk onderzoek naar kanker belangrijk vindt! Deelnemers, van jong tot oud, kunnen mee zwemmen om geld in te zamelen. Er zijn afstanden voor jeugd en volwassenen. Als deelnemer haal je namelijk zoveel mogelijk donaties op voor onderzoek naar kanker.

Daarnaast ondersteunt de landelijke organisatie van Swim to Fight Cancer nog een onderzoek van het Radboudumc. Namelijk het onderzoek van Ioannis Sechopoulos, naar het verbeteren van beoordeling van mammogrammen door Artificial Intelligence. Met dit onderzoek wil hij het gebruik van medische beelden verbeteren over de gehele breedte van borstkankerzorg en daarmee bijdragen aan een optimale inzet van röntgenfoto’s, van gebruik voor screening tot behandeling op maat.


Fight cancer

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de oudste stad van Nederland óók een sterke vuist kan maken in de strijd tegen kanker! Inschrijven kan via: nijmegen.swimtofightcancer.nl. Neem voor meer info contact op met Marieke Kokkeler (Marieke.kokkeler@radboudumc.nl) of Annemiek Melchers (annemiek.melchers@radboudumc.nl) of bel 024 366 83 28.

Foto: Swim to Fight Cancer Nijmegen