Soms gaat het allemaal wel erg snel en komt kanker als een sneltrein voorbijrazen. “Voordat we konden bijkomen van het nieuws over de diagnose zaten we alweer in de volgende fase” vertelt Mylène. “Uiteindelijk is mijn lieve vader binnen twee weken na de eerste symptomen aan leukemie overleden.”

“Het ging allemaal zo snel. We waren eerst nog een paar dagen weggeweest met zijn drieën. De week daarna was hij aan het klussen en kwamen de eerste symptomen. Nog voordat hij echt met een behandeling kon starten had de leukemie het al overgenomen. We zijn er ook nog niet aan toe om zijn spullen weg te doen.”

Vorig jaar heeft Mylène een workshop schilderen gevolgd. Dat beviel haar zo goed dat ze daarna verfspullen heeft aangeschaft en verder is gaan schilderen. “Ik doe het vooral om een beetje rust in mijn hoofd te krijgen. Een moment voor mezelf.”
Nu wil Mylène de schilderijen die ze maakt gebruiken om geld in te zamelen voor onderzoek. Daarom is ze een actie gestart en verloot onder iedere 10 donateurs een schilderij. Iedere donateur mag dan kiezen uit 3 schilderijen. “Inmiddels heb ik er al 2 verloot. Je hebt het idee dat je nog iets kan betekenen.”

Met haar actie wil ze in ieder geval 590 euro ophalen. “Mijn vader zou in mei 59 jaar geworden zijn. Een symbolisch bedrag.” Ook kans maken op een van de schilderijen van Mylène? Bekijk hier haar actiepagina.