… omdat je het risico op kanker meer kunt beïnvloeden dan je zelf denkt

Kanker overkomt je. Kanker kan je ook treffen wanneer je heel erg gezond leeft. Maar het risico om kanker te krijgen kunnen we meer zelf beïnvloeden dan we denken.

We weten dat het helpt om niet te roken, omdat dit bijvoorbeeld het risico op longkanker verlaagt. We weten dat het helpt om ons te beschermen tegen UV-straling, omdat dit het risico op huidkanker verlaagt. Minder bekend is dat ook overmatig alcoholgebruik, ongezonde voeding, te weinig bewegen en overgewicht invloed hebben op het krijgen van kanker.

ASA_8499_bijgesneden

Nicoline Hoogerbrugge, Internist-oncogeneticus: “Wetenschappers hebben uitgerekend dat we met een gezondere leefstijl ten minste 30% van de kanker kunnen voorkomen. Dat betekent in Nederland per jaar 30.000 patiënten met kanker minder! Helpt u mee?”

Benodigd budget: € 327.000

Gerealiseerd: € 75.000 (incl. inkomsten via Loop voor Leven acties)

Projecten

Er zijn diverse projecten gedefinieerd om wetenschappelijk onderzoek naar het effect van leefstijl op kanker op de lange termijn mogelijk te maken. Hieronder vallen:

1. Scheiden van feiten en fabels

2. Voorlichting, bewustwording

3. Gedragsinterventie ondersteund door een APP

4. Wetenschappelijk onderzoek en een databank

Meer informatie

Uw bijdrage is noodzakelijk

Uw bijdrage is nodig om wetenschappelijk onderzoek naar kankerpreventie vanaf augustus 2014 mogelijk te maken. Door een bijdrage te leveren helpt u ook uzelf, want als donateur van dit project krijgt u de leefstijlcoach straks gratis!