Ze waren 22 en 23 jaar toen ze de diagnose kanker kregen. Nu zijn de twee vriendinnen beiden tumorvrij en liepen deze zomer maar liefst 246 kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. ‘Want dankzij onderzoek zijn wij er nog,’ zeggen Heleen en Julie.

Heleen: “Als immuuntherapie er niet was geweest, dan was ik er nu niet meer. Daarom heb ik mij samen met mijn vriendin Julie, die op haar 22e borstkanker heeft gehad, ingezet om meer geld op te halen voor het onderzoek naar kanker. Familie, vrienden en kennissen hebben ons hierbij gesteund, waardoor we een mooi bedrag van €5.615 op hebben gehaald voor het Radboudumc en €3.495 voor het LUMC. Daar zijn Julie en ik erg trots op. Het bijkomende voordeel was dat zo’n tocht helpt om weer vertrouwen in je lichaam te krijgen: ik doe het weer!” 

Studie geneeskunde
Heleen is door de tongkanker die haar trof na gaan denken over de studie geneeskunde. “Ik heb zelf mogen ervaren dat het vak menselijker is dan ik van tevoren dacht. Inmiddels ben ik via een zij-instroomprogramma aan de studie begonnen en heb ik de eerste 4 tentamens gehaald. Begin september had ik mijn eerste colleges en ook de eerste keer snijzaal. Het was spannend, maar echt ontzettend leuk!”