Wat doe je als je actief wielrenner bent en je krijgt de diagnose prostaatkanker te horen? In het geval van Henk Sepers stap je op de fiets. “Je gaat datgene doen waar je de meeste moed uit put.” zegt Henk. In 2019 bleek hij uitzaaiingen te hebben nadat in 2016 prostaatkanker bij hem was vastgesteld. “Door te fietsen hoop ik de ziekte zo lang mogelijk onder controle te houden. Zowel fysiek als mentaal.”

Een arts (niet zijn behandelend) viel op hoe mooi hij de dingen kon beschrijven en gaf hem het advies om zijn verhalen op te schrijven. “Het is beter als niet de dokter, maar een ‘niet medicus’, andere mensen overtuigt om genoeg te bewegen.” aldus de arts. Henk begon met het schrijven van zijn verhalen en gebruikt daarbij het wielrennen als metafoor. Uiteindelijk zijn dit 2 verhalenbundels geworden: Fietsen als reddingsboei en Doorfietsen. “Ik hoop hiermee mensen te inspireren om vooral te gaan bewegen en de ziekte een plek te geven.”

Hij is geïnteresseerd in het PROMPT-onderzoek en hoopt ook in aanmerking te komen voor de persoonsgerichte behandeling. Daarom heeft hij besloten om de opbrengst van zijn verhalenbundels te doneren aan onze actie Prompt-een-snor

De verhalenbundels kosten € 19,99 per stuk en zijn te bestellen via: www.bravenewbooks.nl/henksepers