Sinds 1 mei heeft het Radboud Oncologie Fonds een nieuwe fondsenwerver: Marieke Kokkeler. Wie is ze en wat is haar ambitie voor het fonds dat geld ophaalt voor het kankeronderzoek in het Radboudumc?

Met een verwijzing naar ‘The A-teamlaat Marieke al doorschemeren hoe zij haar functie als fondsenwerver wil gaan invullen bij het Radboud Oncologie Fonds. Bevlogen vertelt ze hoe ze meer geld wil op gaan halen voor het kankeronderzoek in het Radboudumc.  “Uit ervaring weet ik dat veel mensen iets willen doen. Ik focus me dan op de vraag: wat wil en kan jij doen? Voor sommigen betekent dat hun tijd en energie beschikbaar stellen. Voor anderen is dat het geven van een financiële bijdrage. Tijd, energie, geld: met elkaar maak je impact en komt alles samen. I love it when a plan comes together!”

Doen wat je kan
Zelf doet Marieke, door eerdere opgedane ervaring bij stichtingen, ook werk waar ze goed in is. “Ik ben geen arts, maar ik wil ook dat mensen niet ziek worden. Hoewel ik als fondsenwerver niet direct mensen beter kan maken, kan ik wel bijdragen aan betere vooruitzichten voor patiënten met kanker door geld op te halen voor innovatief onderzoek. Hoe ik dat doe? Doordat ik altijd actief meedenk over wat wij kunnen terugdoen voor de ander

Bekend met het Radboudumc
De kersverse fondsenwerver van het Radboud Oncologie Fonds is goed bekend met het Radboudumc. “Het Radboudumc voelt toch een beetje als mijn ziekenhuis: mijn kinderen zijn er geboren, vrienden zijn hier behandeld en ik heb zelf aan de Radboud Universiteit gestudeerd en hier stage gelopen. Daardoor voelt het Radboud een beetje van mij en van ons allemaal.”

Over 5 jaar….
‘Dan staat er voor iedere goedgekeurd oncologisch onderzoek een pot met geld klaar!’ lacht ze. ‘Dat is een utopie, maar dat zou wel fantastisch zijn. En dat we met dat geld onze slogan kunnen onderstrepen: méér geld zorgt voor méér genezing en uiteindelijk voor minder kanker. Tegen die tijd hopen we ook zo bekend te zijn, dat mensen zullen zeggen: ‘Het Radboud Oncologie Fonds?  Natuurlijk ken ik dat! Natuurlijk wil ik daar iets voor doen!’”

Persoonlijk kennismaken, goede ideeën of horen hoe we kunnen samenwerken?  Bel (06) 50 09 2631 of mail naar Marieke.Kokkeler@radboudumc.nl.