Misschien heeft u haar al eens gezien of gesproken tijdens uw bezoek aan het Radboudumc: onze collega Tryfena Hermes. Tryfena staat in de hal om het onderzoek naar kanker in het Radboudumc onder de aandacht te brengen en daarvoor steun te vragen. Wat drijft haar om dit werk te doen? Wij stellen u graag even aan haar voor.

Een luisterend oor
Tryfena is net even met pauze. Diezelfde ochtend spreekt ze vier mensen die het Radboud Oncologie Fonds willen steunen met een bijdrage. “Luisteren naar de verhalen van patiënten en hun dierbaren is eigenlijk wat ik vooral doe. Dat maakt dit werk ook zo mooi: mensen hun verhaal laten doen. Dit is wat ik altijd al wilde doen.”

‘Daar sta ik voor!’
Na verschillende commerciële functies elders is Tryfena nu weer werkzaam in de zorg. “Ik wilde terug in de zorg en iets doen waarvan ik kan zeggen: ‘daar sta ik voor!’ Dat werk heb ik gevonden. Mijn ouders hebben zelf ook kanker gehad en ik weet daardoor hoe belangrijk onderzoek naar kanker is. Mijn vader overleed aan longkanker: nu kunnen ze dat dankzij onderzoek beter behandelen. Een mooie ontwikkeling waar ik graag op mijn manier mijn bijdrage aan lever. Dat vind ik zo belangrijk: dat we er samen voor zorgen dat kanker beter te behandelen is! Met kleine of grote donaties iets kunnen betekenen. Ik heb nog geen enkele dag gehad hier dat ik met tegenzin naar het werk ben gegaan!”