Op het grasveld voor de hoofdingang werd gisteren (woensdag 8 december) om 17 uur een groot lichtjeshart ontstoken. Het hart is een initiatief van het Radboud Oncologie Fonds met de bedoeling onze zorgcollega’s een hart onder de riem te steken.

‘Als het buiten donker is en we de warmte binnen en dicht bij elkaar zoeken, staan we ook vaker stil bij de mensen die we moeten missen of bij de mensen die een lichtpuntje verdienen. Om onze collega’s te laten weten dat we aan ze denken, steunen wij ze met een lichtje in het donker’, zegt Marieke Kokkeler, manager van het Radboud Oncologie Fonds.

Omroep Gelderland bracht het ontbranden van het hart in beeld, te zien in onderstaand item

Winterlichtjeswandeling

Het lichtjeshart sluit mooi aan bij onze winteractie, de Winterlichtjeswandeling, waarin iedereen wordt uitgenodigd een wandeling met betekenis te lopen. Een sponsorwandeltocht voor het onderzoek naar kanker in het Radboudumc. De winterlichtjeswandeling is de wintereditie van ‘Wandel kanker de wereld uit’.

Wil jij ook een lichtgevend hartje opdragen aan iemand die speciaal voor je is, en een winterwandeling maken met extra betekenis? Ga dan naar www.winterlichtjeswandeling.nl. Deelnemers ontvangen na inschrijven een speciaal winterlichtjespakket met lichtgevend hartje voor op je jas. 

Het lichtjeshart gisteren, gezien vanaf het helidek, op het grasveld. Bedoeld om zorgcollega’s een hart onder de riem te steken.