Op 17 mei ontvingen in Huize Heyendael vijftien onderzoekers uit handen van decaan Paul Smits cheques van het Radboud Oncologie Fonds om hun onderzoek te financieren. In totaal bijna een half miljoen euro. Na de cheque uitreiking werd afscheid genomen van fondsenwerver Petra van Soest.

Universitair hoofddocent Egbert Oosterwijk zegt na de overhandiging: ‘Je krijgt door het Radboud Oncologie Fonds de mogelijkheid “klein” onderzoek te doen. Met de resultaten kun je bijvoorbeeld naar KWF Kankerbestrijding voor subsidie om verder te werken. Soms is onderzoek, hoe relevant ook, zo klein dat er moeilijk geld voor te vinden is. Om het tóch van de grond te krijgen, daarvoor is het Radboud Oncologie Fonds belangrijk.’ Vindt ook medisch immunoloog Hans Jacobs: ‘Bij elke subsidieaanvraag wordt data gevraagd. Dit is de ideale mogelijkheid om die te krijgen.’

Op de kaart
Even voordat alle onderzoekers met Petra van Soest – die het Radboudumc gaat verlaten om operationeel manager te worden van de stichting Onky Donky in Ouwenhands Dierenpark –  op de foto zijn gegaan, vertelt Petra aan de aanwezigen dat ze nog veel potentie in de Stichting ziet: ‘Jullie zijn allemaal ambassadeurs.’ Hoogleraar Frans Corstens over Petra: ‘Ze heeft de werving op poten gezet. Door binnens- en buitenshuis de samenwerking aan te gaan met onderzoekers en donateurs, heeft Het Radboud Oncologie Fonds écht op de kaart gezet. In de afgelopen 3 jaar heeft zij  1.2 miljoen euro voor oncologisch onderzoek opgehaald.