Op donderdagmiddag 3 november, vanaf 13.00 uur nodigen we u graag uit voor onze bijeenkomst over nalaten in Huize Heyendael. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het Radboud Fonds op te nemen in hun testament. Dat doen ze met een onderwerp dat hen nauw aan het hart gaat. Zo creëren zij kansen voor een nieuwe generatie en geven zij onderzoekers ruimte.  

Het opstellen van een testament is geen alledaagse bezigheid. Een notaris vertelt u graag meer over het erfrecht in Nederland, het opstellen van een testament, het opnemen van een goed doel in uw testament en een levenstestament. We laten u daarnaast graag kennismaken met twee betekenisvolle onderzoeken vanuit de Radboud Universiteit en het Radboudumc die worden gesteund door het Radboud Fonds.


AWEsome effects door dr. Barbara Müller

Müller: “Overconsumptie beheerst ons leven in de 21e eeuw en creëert een destructieve wegwerpmaatschappij. Een belangrijke factor die bijdraagt aan de huidige klimaatcrisis is de consumptie van producten en diensten die de basisbehoeften ver overstijgt zonder rekening te houden met de ecologische of sociale gevolgen. Daarom zoeken onderzoekers voortdurend naar manieren om mensen aan te moedigen minder te consumeren en zo hun zorg voor de planeet te vergroten. In deze lezing presenteer ik Virtual Reality (VR) onderzoek dat gericht is op het opwekken van gevoelens van ontzag (d.w.z. een gevoel van verwondering veroorzaakt door enorme en verrassende stimuli) en waarvan wij konden aantonen dat het mensen met succes helpt meer milieuvriendelijke keuzes te maken. Om u een betere indruk te geven van hoe VR kan worden gebruikt en welke sterke emoties het oproept, zal er bovendien de mogelijkheid zijn om de opzet van ons onderzoek uit te proberen in VR.”

Immuuntherapie door CAR-T cellen door dr. Harry Dolstra

Dolstra: “Immuuntherapie krijgt binnen het onderzoek naar behandelingen tegen kanker een steeds grotere rol. Wij willen een goede therapie ontwikkelen met de eigen T-cellen van de patiënt. Dat zijn de cellen die virussen en bacteriën aanvallen in ons lichaam, maar die ook kankercellen kunnen vernietigen als je ze dat leert. Daarbij zorgen we er ook voor dat hun aantal toeneemt, zodat we ze echt als een heel leger in kunnen zetten tegen de kanker. We hopen dan ook dat we deze T-cellen als nieuwe therapie voor patiënten in kunnen gaan zetten en daarmee patiënten een betere overleving kunnen bieden.”

Programma op 3 november

13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.30 uur Welkom door Marcel Slenders, directeur Radboud Fonds
13.45 uur Veelbelovend onderzoek naar kanker, CAR-T-celtherapie,
door dr. Harry Dolstra, associate professor Radboudumc
14.15 uur AWEsome effects: hoe Virtual Reality helpt mensen beter voor de natuur te laten zorgen,
door dr. Barbara Müller, universitair hoofddocent communicatiewetenschap
14.45 uur Pauze met koffie en thee
15.00 uur Alles over erfrecht, testament, schenken en nalaten
door mr. Erik van den Munckhof van Hekkelman advocaten en notarissen
We sluiten de middag gezamenlijk af met een drankje en hapje.

Locatie
Huize Heyendael, van Agtkamer
Geert Grooteplein Noord 9 te Nijmegen

We sluiten de middag af met een klein drankje en hapje.

U bent vanaf 13.00 uur van harte welkom.

Mogen we u ontvangen? Meld u zich dan hieronder aan.