“Wat kan ik in deze tijd als bedrijfsuitje organiseren?” dacht Wilbert van de Steeg, directeur van B2B-callcenter MarketCall. “Toen zag ik de actie Wandel-kanker-de-wereld-uit van het Radboud Oncologie Fonds voorbijkomen en raakte meteen enthousiast. Ik vind het ook belangrijk om af en toe iets voor een goed doel te doen. ” 
Als telemarketingbedrijf werkt MarketCall al geruime tijd voor het fonds maar daarnaast is het bedrijf ook Zakenvriend. “Je mag wel zeggen dat we in die tijd een goede band hebben opgebouwd.” 

Op vrijdagmiddag 28 mei gaat Wilbert samen met zo veel mogelijk collega’s lopen voor Wandel-kanker-de-wereld-uit. De wandeling wordt daarna gezamenlijk afgesloten op het terras. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen maar daarnaast is het ook een mooie manier om toch even stil te staan bij waar ze het allemaal voor doen. “Binnen ons bedrijf hebben we collega’s die direct getroffen zijn door kanker. Dat heeft natuurlijk ook impact voor iedereen binnen het bedrijf.”

Wilbert had als stille hoop om 2500 euro op te halen voor onderzoek naar kanker maar inmiddels zijn ze daar al overheen. “Nu gaan we voor het dubbele. We merken dat het zorgt voor verbinding binnen het bedrijf.” Wilbert vervolgt: “Zeker in coronatijd. Mensen praten nergens anders meer over dan corona terwijl er ook nog zoveel mensen zijn die te maken hebben met kanker. Daar willen wij ons sterk voor maken. Deze wandelactie is daarvoor echt ideaal. Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn om samen in actie te komen.”

Zien lopen doet lopen
Dat Wilbert en collega’s dit gaan doen is ook bij zijn zakenrelaties niet onopgemerkt gebleven. Om de actie op te tuigen is gebruik gemaakt van het actieplatform van het Radboud Oncologie Fonds. “In een paar simpele stappen konden we snel ons netwerk benaderen via whatsapp of het sturen van mails. Eén zakelijk contact is zelfs zo enthousiast geworden dat zij in plaats van ons te sponsoren ook een bedrijventeam is gestart” vervolgt Wilbert. “Ook de reacties die mensen achterlaten op het platform zijn indrukwekkend om te lezen. Ze vinden het gaaf dat we dit als bedrijf doen.”


Ook meedoen aan Wandel kanker de wereld uit? Dat kan nog steeds.
Maak hier je eigen wandelactie aan.