Waarom is uw donatie van groot belang?

De MRI nano-ijzer vloeistof (Sinerem/Combidex) kan uitzaaiingen zelfs in 2-3 mm kleine klieren opsporen. Dit is een geweldige verbetering ten opzichte van bestaande technieken. “Kijk”-operaties om de uitzaaiingen te vinden, zijn niet meer nodig. Vroege en gerichte behandeling door gerichte bestraling is dankzij deze nano-vloeistof mogelijk en leidt zo tot genezing met minder bijwerkingen. Ook kunnen onnodige hormoonbehandelingen worden voorkomen. Tenslotte is in een groot Nederlands ZON-MW doelmatigheid project in 7 ziekenhuizen de kosten-effectiviteit van de nano-MRI aangetoond.

 

Met deze vloeistof kan in de toekomst niet alleen kleine lymfklieruitzaaiingen bij prostaatkanker worden opgespoord, maar ook bij andere vormen van kanker zoals: borst-, baarmoeder-, teelbal-, niercel-, en hoofd-hals kanker. Bovendien is de nano-vloeistof van waarde bij multipele sclerose, bij vaatverkalking, bij nierziekten, bij hersentumoren, en bij het opsporen van botuitzaaiingen. Dit heeft geresulteerd meer dan 400 (Pub Med) publicaties over dit middel.

Steun

Professor Barentsz ontving in 2007 de Koningin Wilhelmina Onderzoeksprijs van KWF Kankerbestrijding, onze partner, voor het toepassen van nieuwe MRI-technieken om prostaatkanker en mogelijke uitzaaiingen ervan beter in kaart te brengen. Deze subsidie heeft de opstart van de ontwikkeling van het middel mede mogelijk gemaakt.

 

Ook dankzij donaties, een KWF subsidie van € 70.000, sponsoracties zoals het Regenboog Gala en renteloze leningen kan de afdeling Radiologie van Radboudumc nu starten met het toedienen van de nano-vloeistof aan de eerste patiënten in Nederland. Heeft u ook bijgedragen? Hartelijk dank hiervoor!

Maar wij zijn er nog niet…

De voorlopige financiering die wij hebben gehad om de nano-vloeistof te fabriceren bestaat voornamelijk uit renteloze leningen en uit donaties. De leningen van een totaal van €1.250.000 moeten uiteraard worden terugbetaald en daarbij kunnen wij alle hulp gebruiken!

Helpt u ook mee?

U kunt een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling en uitrol van de Nano-MRI. Dit kunt u doen door een financiële bijdrage te leveren aan dit specifieke project via het Radboud Oncologie Fonds. Klein of groot, elke donatie telt!

 

Radboud Oncologie Fonds

IBAN NL 34 RABO 033.00.00.039  (BIC RABONL2U)

Vermeld bij uw donatie: MRI nano-vloeistof

 

Uw gift gaat 100% naar dit project, dat goedgekeurd is door de Wetenschappelijke Raad van KWF Kankerbestrijding.

 

Wilt u structureel doneren aan het Radboud Oncologie Fonds, dan naar naar ons online formulier.

 

Dit voorjaar zijn er plannen om een golf fundraiser te organiseren, u bent uiteraard van harte welkom.

Blijf op de hoogte

Wilt u in de toekomst op de hoogte gehouden worden over de nano-vloeistof en andere ontwikkelingen op het gebied van onze strijd tegen kanker? Meld u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief van het Radboud Oncologie Fonds. Vul op deze website rechts boven uw e-mailadres in. Bij voorbaat dank!

Vragen?

Heeft u als patiënt vragen op het gebied van de techniek en behandeling? Neem dan contact met afdeling Radiologie via telefoonnumer 024 818 6646.

 

Heeft u vragen gerelateerd aan donaties, neem dan contact op met Harry Verwaaijen via telefoonnummer 024 366 8328.

Achtergrond Nano-MRI

Wilt u meer weten over de achtergrond, ontwikkelingen en de plannen op het gebied van Nano-MRI? Lees hier meer.