Op de fiets stappen is niet de enige manier waarop sportieve actievoerders laten zien dat ze zich inzetten voor meer geld voor kankeronderzoek. In december 2018 hebben verschillende mensen meegedaan aan de zogeheten ‘Rowing challenge’ in sportschool My Healthclub in Nijmegen.

Marc Kroes, fitness manager van sportschool My Healthclub in Nijmegen:
 “We hielden de rowing challenge nu voor de tweede keer. Dit jaar wilden we geld ophalen voor het Radboud Oncologie Fonds. “

Een voorbeeld
Kroes: “Ieder was op zijn of haar eigen manier supergemotiveerd om mee te doen. Zo roeide een van onze leden elke dag 10.000 meter, omdat het -zoals hij het noemt- zijn ‘yoga uurtje’ was. Een ander, die in ploegendiensten werkte, heeft ook  geen meter gemist. Hij haalde de volledige score van 140.000 meter in 14 dagen. Hij kwam soms om 6 uur ‘s ochtends of uit zijn werk of om naar zijn werk te gaan. Er deed ook een para-olympiër op de wielrendiscipline mee die wereldbekers gewonnen heeft. Haar doorzettingsvermogen en opgewektheid waren een voorbeeld voor ieder.

Bijna wereldrecord
Onze instructeur Martijn liep tijdens de challenge nog een boom van een kerel tegen het lijf. De man had nauwelijks geroeid in zijn leven. Maar Martijn achtte hem uitermate geschikt voor de snelste 1000 meter roeien. Hij raffelde de 1000 meter af in 2m 53s. Dat is slechts 14 seconden boven het wereldrecord en veruit de snelste tijd! Het uiteindelijke resultaat van de uitdaging? Een totaalbedrag van € 2.141,- voor het Radboud Oncologie Fonds en ruim 4,2 miljoen roeimeters op de teller!”